Nog Veiliger Op Hoogte, Dankzij Persoonlijke Valbescherming - Valbeveiligingen.be

Published Jul 12, 22
6 min read

Voor De Zekerheid. Valbescherming: Een Stappenplan - Valbeveiligingen.be

Veilig Werken Op Hoogte: Valgordel Wel Of Niet Verplicht? - Valbeveiligingen.beWelke Soorten Valbeveiliging Zijn Er? - Valbeveiligingen.be

Zo kunnen jij en je werknemer ook op hoogtes op een veilige manier tewerk gaan. Valbeveiliging in een hoogwerker, is dit bij wet verplicht? Deze vraag komt regelmatig bij ons terug want als we op een hoogwerker staan, staan we met beide voeten op de "grond". Werken op een hoogwerker is een uitzonderlijk gegeven en wie op een hoogwerker werkt, zal niet altijd binnen de werkbak blijven.

Wie dagelijks met een hoogwerker werkt, weet meteen dat een hoogte van 2,5 meter snel behaald is. Daarom is het zeker aangeraden om de juiste maatregelen te nemen en de nodige harnassen en valbeveiliging te voorzien. Bovendien, iedere werknemer die een opdracht uitvoert in een hoogwerker zal even uit de werkbak moeten reiken om enkele werken effectief te kunnen uitvoeren.

Een goede beveiliging zal de val onderbreken en zorgen dat de schade minder groot is. Maar ook over de valbeveiliging zelf zijn er wetten. Zo moeten deze ook grondig en geregeld geïnspecteerd worden. In België moet iedere valbeveiliging worden. Iedere keuring geeft aan of dat de beveiliging nog aan alles voldoet of aan herstelling toe is.

Vanaf Welke Hoogte Is Valbeveiliging Nodig? - Valbeveiligingen.beValbeveiliging - Veilig Vallen Doe Je Zo - Valbeveiligingen.be

Een herkeuring is hiervoor aangeraden. Een van de valbeveiliging in hoogwerker is een . Deze kan je best dragen in iedere omgeving met een valrisico. valbeveiliging. Het type harnas dat je nodig hebt, hangt een stuk af van de werkzaamheden. Daarbij houden we rekening met de bewegingsvrijheid, accessoires, levensduur, elasticiteit, resistentie,...

Double Axes Gate - Valbeveiliging En Valbescherming - Valbeveiligingen.be

Om een juiste keuze te maken heb je heel wat elementen waar je rekening mee moet houden. Om je hierin te begeleiden kan je deelnemen aan onderstaande opleiding valbeveiliging. Daarbij leer je alles over de wetgevingen rond deze beveiliging, het aanschaffen ervan, waar je op moet letten en hoe je deze op eenmoet gebruiken.

Het team van ALM staat alvast klaar om jouw veiligheid te optimaliseren en je met raad en daad bij te staan. Een goede valbeveiliging op maat, daar staan we voor. In deze opleiding krijg je alle informatie die je moet weten over het kiezen en dragen van de juiste valbeveiliging in je hoogwerker.

Ook je werknemers kunnen deelnemen aan deze opleiding om zo hun valbeveiliging correct te gebruiken en de nodige tips toe te passen in de praktijk. Praktische info en inschrijven via deze link. Als we alles op een rij plaatsen en alle punten hierboven opsommen is het gebruiken van een valbeveiliging in hoogwerker niet weg te denken.

Een goede beveiliging zorgt voor een , ook in een hoogwerker. Wie een goed harnas draagt als valbeveiliging kan een val uit hoogwerker onderbreken en zo grote verwondingen of ernstige schade vermijden. Ben je als werkgever nog niet helemaal up to date over de wetgeving en correct dragen van de valbeveiliging? Wens je als werkgever je werknemers de nodige kennis mee te geven om veiliger te werken in de toekomst en ernstige ongevallen uit te schakelen? Dan kan je je nu inschrijven voor onze opleiding correct gebruik valbeveiligingsharnassen.

Arbocatalogus Veilig Werken Op Hoogte - Valbeveiligingen.be

Heb je verder nog een vraag over valbeveiliging voor jou en je werknemers? Neem dan zeker contact met ons via het contactformulier.

Een aanzienlijk deel van de bedrijfsongevallen wordt veroorzaakt door valincidenten. Valbeveiliging is gericht op de preventie van valincidenten en op het beperken van de gevolgen van een eventuele val. Valbeveiligingssystemen hebben de mogelijkheid om de positie van de werknemer aan te passen en zo te voorkomen dat hij of zij zich op een plek bevindt met groot valgevaar.

Monteur Valbeveiliging - Valbeveiligingen.beVeilig Klussen Op Het Dak Met Valbeveiliging - Valbeveiligingen.be
Valbeveiliging In Hoogwerker - Valbeveiligingen.beValbeveiliging Dak - Valbeveiligingen.be

Maar wanneer is valbeveiliging nou precies verplicht? En welke onderdelen heeft u eigenlijk nodig? In dit artikel worden belangrijke vragen over valbeveiliging beantwoord. Werken op hoogte brengt valgevaar met zich mee en daarom dienen veiligheidsmaatregelen te worden getroffen. Volgens de Arbeidshygiënische strategie (een hiërarchisch stelsel van beheersmaatregelen voor risico’s), die is vastgelegd in de Arbowet, moet allereerst de bron van het gevaar worden aangepakt.

Denk hierbij aan het plaatsen van hekwerken, leuningen of balustrades. Kunnen dit soort toepassingen niet gerealiseerd worden? Dan moet worden overgegaan op individuele maatregelen. Mocht dit ook geen optie zijn, dan dient valbeveiliging ingezet te worden. Vanaf welke hoogte valbeveiliging gebruikt moet worden, is wettelijk vastgelegd. De wet schrijft voor dat vanaf een hoogte van 2,5 meter valgevaar ontstaat.

Wet- En Regelgeving Valbeveiliging - Valbeveiligingen.be

Ook als er sprake is van risico verhogende omstandigheden, zoals het risico om door een val in het water terecht te komen, moet valbeveiliging worden ingezet. Een valbeveiligingssysteem bestaat uit drie onderdelen; een ankerpunt, veiligheidsharnas en een connectie-element (valbeveiliging). Het ankerpunt is het punt op de constructie of het gebouw waar u de valbeveiliging gaat gebruiken waaraan het beschermingsmiddel bevestigd kan worden.

Een veiligheidsharnas trek je over je kleding aan en zorgt ervoor dat je bij een eventuele val wordt opgevangen en dat de krachten die vrijkomen goed worden verdeeld. Het harnas is via een connectie-element verbonden met het ankerpunt. Verbindingsmiddelen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Voorbeelden zijn: veiligheidslijnen met geïntegreerde schokdemper, lijnklemsystemen en automatische valstopapparaten.

De belangrijkste functie van de verbinding tussen het ankerpunt en het harnas is zorgen dat de val zodanig wordt afgeremd dat de krachten die vrijkomen op het lichaam kleiner zijn dan 6k, N. Er zijn verschillende soorten veiligheidsharnassen te verkrijgen. Welk harnas voor jouw het meest geschikt is, is afhankelijk van de werksituatie.

Breadcrumb Alles wat je moet weten over valbeveiliging voor je hoogwerker.

Harnas Valbeveiliging Dak - Valbeveiligingen.be

Vanuit het huidige Bouwbesluit dient een ontwerper van een bouwwerk al rekening te houden met de gebruikers (onderhoud, reiniging reparatie e. valbeveiliging. d.) in de gebruiksfase. Steeds vaker wordt in nieuwe ontwerpen gedacht aan gevelreinigingsinstallaties en valbeveiligingssystemen. Echter het V&G dossier dat opgebouwd wordt tijdens de bouw van een object laat toe dat de kosten voor het veilig uitvoeren van de werkzaamheden worden verlegd van de ontwerp- en bouwfase naar de beheersfase.

v. het treffen van permanente voorzieningen, wordt dan gesteld (tijdens de bouw en in het ontwerp) dat de werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd door het nemen van tijdelijke maatregelen conform Arbobesluit 3. 16 werken op hoogte. Dit houdt in dat werkzaamheden aan de gevel dienen te worden uitgevoerd bijvoorbeeld met behulp van een hoogwerker of werkzaamheden op het dak veilig dienen te worden uitgevoerd door het treffen van collectieve voorzieningen (hekwerk) op het dak.

Beter is het om in de bouw voorzieningen mee te nemen, waardoor de werkzaamheden bijvoorbeeld met behulp van persoonlijke beschermingsmiddelen of vanuit een hangbak kunnen worden uitgevoerd. Echter door middel van een Risico Inventarisatie en Evaluatie kunt u exact bepalen of er veiligheidsmiddelen op het dak moeten worden gebruikt en welke daar minimaal voor nodig zijn.

Wetgeving Op Het Dak: Vanaf 2m Is Valbeveiliging Verplicht - Valbeveiligingen.beWat Je Moet Weten Over Valbeveiliging Voor Je Hoogwerker - Valbeveiligingen.be

U moet zich ervan overtuigen dat dit zo is. De systemen mogen niet voorzien zijn van een CE, oftewel een certificaat, maar de meeste producenten hebben een verklaring van een Notified Body dat hun systemen getest zijn en voldoen. Het systeem wordt geleverd met een: Technisch dossier; Deflectie berekening; Berekening van het systeem in combinatie met de ondergrond.

Wanneer Is Valbeveiliging Nodig? - Valbeveiligingen.be

Koudebrug beperkingen door geïsoleerde bevestigingsmiddelen. Mag er door u dak geboord worden? Veel daken zijn voorzien van een dampremmer en hier wordt door heen geboord. Bij bv. Zwembaden en koelcellen kan dit tot ernstige condens problemen lijden! Let bij groendaken op de waterdichtheid van de grondplaten en op de corrosie gevoeligheid in de grondlaag.